Bra förvaring i ditt nya hem

bookshelf-413705_640Någonting som nästan vi alla är i behov utav i någon utsträckning i våra hem är förvaring. Oavsett om det handlar om att hålla plats åt våra kläder, köksredskap eller barnens leksaker så finns det alltid saker som vi skulle vilja ge en specifik plats i hemmet där det hör hemma när det inte används. För detta finns det en mängd olika sorters förvaring som man kan använda sig utav, lite beroende på vad det är man ska förvara samt hur mycket plats man behöver.

I näst intill alla hem så finns det redan när man flyttar in anpassad förvaring för att hålla plats åt några utav dina saker. Tydliga exempel på detta är alla skåp och lådor i köket, garderober i sovrummet samt förvaring i badrummet. En del hem har dessutom förråd i anslutning till hemmet, eller andra små vrår som rymmer olika ting. Men i många fall så räcker inte detta utrymme till och man måste då komplettera med speciella möbler.

Det finns en mängd olika sätt som man kan lösa det hela på och en viktig sak att ha i åtanke är om man vill ha förvaring för att kunna gömma undan saker, eller för att kunna visa upp dem. Öppen förvaring är någonting som en del föredrar när det kommer till att förvara böcker, fotografier och andra dekorationer, då det samtidigt skapar en speciell känsla till rummet. Är det istället kläder eller kanske lego-bitar man vill hålla ordning på kan stängd förvaring vara bättre rent praktiskt. Här kan man till exempel välja en byrå med lådor, ett skåp med hyllplan eller kanske en möbel som kombinerar dessa delar.

En förvaringslösning som enkelt går att anpassa efter det egna behovet är en stringhylla. Denna öppna förvaring med hyllplan går att bygga ut både på höjden och bredden, samt att den kan kompletteras med såväl skåp som lådor för att kunna gömma undan saker. Den svensk-designade möbeln är idag en riktig klassiker som passar in i de flesta hemmen tack vare sitt stilrena utseende. Dessutom går den att fynda till bra pris på till exempel loppis eller second hand.