Din trädgård

porch-186402_640Att trivas i sin bostad är en riktig gåva. Det är svårt att finna sig nöjd och bekväm med hur man har det och har man väl blivit det så kan man finna sig lyckligt lottad. Trygg, glad och bekväm, exakt så ska man må i sitt hem oavsett vad man kommer hem ifrån.

Men något många glömmer bort är trädgården. Trädgården är ändå en del av bostaden och ett ställe där du kan göra så mycket och trivas så bra. Många bygger till exempel ett lusthus eller dylikt. Kanske gillar du växter och vill hellre ha ett sådant på tomten? Båda dessa små hobbyhus går (med rätt byggnation) att vistas i under årets alla årstider, regn som solsken. Tänk dig bara att en grå och regnig höstdag få gå ut och sätta sig i ditt egna lusthus med massa ljus och en bra bok. Hur underbart vore inte det?

En trädgård kan du även ha picknickar i, kanske inte året runt dock då det inte är så härligt när det regnar kanske. Eller varför inte bygga ut altanen eller bygga en pool eller något annat ni alltid drömt om? Det finns billigare saker och aktiviteter än andra. Det gäller bara att hitta vad du vill göra och använda din trädgård till.

Förgylla trädgården med vackra blommor är för många viktigt, men varför inte även plocka in blommorna i ditt hem på olika vis. Att ha färska snittblommor i en vacker vas eller varför inte ett litet miniväxthus på fönsterbrädan kan göra mycket både för luften i ditt hem samt för inredningen. Blommor är ju även en perfekt present att ge bort i alla tillfällen. Vill man inte bara ge någon en blomma rakt upp och ner så kan man istället buda över ett blommogram till någon som skulle behöva lite uppskattning. Detta är inte en gest som endast hör hemma på alla hjärtans dag, utan fungerar alla dagar på året.