Ditt hem

living-room-519682_640Ett hus är vad många människor kallar sitt hem. I flera tusen år har människan byggt hus för att leva i. Först var det med blad och pinnar, grottor utnyttjades och formades efter behov, lerhyddor, stenhyddor, iglos – alla möjliga typer av olika hus. Dessa hus är även idag våra hem.

Ett hem ska vara en plats där man trivs och kan koppla av. Man ska vilja gå hem och man ska tycka att det är skönt att vara hemma. Men det är inte alltid så lätt som det låter att få det sådär hemmastatt och trevligt som man så gärna vill.

Det hela handlar egentligen om vad du tycker om och trivs med. Vill du ha mycket grejer? Stilrent? Rörigt? Färgglatt? Ja ni förstår, det NI gillar! Det är viktigt att tänka på att det är du själv/ni som ska bo där och ingen annan. Självklart är det kul att ha ett hem som många uppskattar och tycker om, men det viktigaste är att ni/du som bor där ska trivas och må bra i hemmet. Ett hett tips är att försöka fånga inspiration hemma hos andra, på bloggar, i tidningar, butiker m.m. På så sätt kommer man väldigt långt.

Det är många som tror att det krävs stora renoveringsprojekt och dyra kostnader för att man ska trivas i ett hem men så är inte alltid fallet. Man måste ibland stanna upp och se dem små grejerna man kan göra för att få ett mer personligt och hemtrevligt hem. Det som behövs kan vara en ommålning, andra blommor eller gardiner, en ny soffa (som dessutom går att hitta riktigt fina begagna på till exempel blocket.se m.m.) eller någonting annat som inte alls behöver kosta allt för mycket. Det gäller bara att hitta det där lilla extra som gör att hemmet känns precis som du/ni vill ha det.