Din tur i spel

Ett gammalt ordspråk lyder ”Har man inte tur i kärlek, har man tur i spel”. Detta är dock en myt men en sak har dem väldigt rätt i, tur behöver man i spel. Självklart krävs det även en viss skicklighet och intelligens i många spel men turen är något man alltid bör ha på sin sida för att det ska gå lite extra lätt att ta hem den där vinsten.

Att träna sig till att bli bra på spel är givetvis något som är möjligt men i spel där man kan vinna pengar vid vinst, så kallade hasardspel, behöver man många gånger väldigt mycket tur för att vinna.  Träna sig bra kan man göra genom att spela spelet många gånger, läsa om spelet, ta lärdom av andra m.m. Man måste bara ha tålamod.

Spel som till exempel bingolotto, lotto eller triss är däremot spel där du endast kan vinna på tur eftersom att du inte kan styra spelet oavsett hur smart eller ”tränad” du är. Detta gör dessa spel svårare men även mer rättvisa då ingen kan styra hur spelet slutar.

Spelet lotto har funnits i Sverige sedan 1980 då det startades av landets statliga spelbolag tipstjänst (nu ombildat till svenskaspel). Spelet går ut på att man ska pricka in sju nummer av 35. Har du dessutom minst två rätt på joker, vinner du drömvinsten vilket alltid är den högsta summan. Rekordvinsten för drömvinst ligger till exempel på 237,7 miljoner kronor och kammades hem den 20 april 2013.

Även på ett casino kan du stöta på spel där du endast behöver ha turen med dig för att lyckas vinna. Ett mycket gott exempel på ett sådant spel är de enarmade banditerna, eller slotmaskinerna som de även kallas för. Här vinner du genom att en viss kombination av symboler dyker upp på skärmen under din spelomgång. Det enda som styr över vilka symboler som kommer upp är slumpen och på så sätt så har alla spelare precis samma chans att vinna. Detta gör slots till ett utmärkt spel för såväl erfarna spelare som nybörjare.