Jul i er nya bostad

Att flytta är både kaotiskt och helt underbart. Förhoppningsvis har man funnit en bostad där man verkligen vill bo, men sakerna runt omkring som att till exempel flyttstäda och packa är inte alls lika roligt. Under dessa moment måste man dock koppla bort det jobbiga och tänka på det som komma skall, snart bor ni i er nya fina bostad och trivs (förhoppningsvis) med tillvaron.

När man precis har gjort sin flytt blir det även mycket att fixa i nya bostaden till exempel packa upp alla lådor, sätta upp hyllor, montera ihop möbler etc. vilket kommer ta tid och det kommer krävas en hel del tålamod. För att ha något att se fram emot när allt är klart kan man börja planera ett evenemang då vänner, släkt och familj får komma förbi er nya bostad och se hur fint ni fått det när röran är väck.

Varför inte fira jul hemma i er bostad i år? Samla släkten och planera middag, vad alla skall ha med sig, julbaka ihop och pynta huset. Ställ sedan till med en härlig grötfrukost tidigt på julmorgonen och följ upp med Kalle Anka, öppna alla julklappar och ät en god julmiddag. Detta kommer inte bara bli ett fint minne för er då det är i er nya bostad utan det kommer bli ett fint minne för alla involverade då det är ett nytt ställe där ni ej firat jul förut. Gör denna jul speciell, precis som er nya bostad!

För dig blir hembjuden till ett julfirande i ett helt nytt hem så måste du visa hänsyn till det faktum att allting kanske inte blir helt perfekt. Kanske har man ännu inte hunnit packa upp den finaste servisen till julmiddagen eller så har man inte hängt upp några julgardiner. Kanske kan du istället för julklappar erbjuda dig hjälp i form av att packa upp eller kanske ta med dig en del av julmaten till firandet.